ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Νέες περικοπές σε συντάξεις με αύξηση κρατήσεων

Νέος «κόφτης» και μάλιστα αναδρομικώς από 1ης/7/2016 έρχεται στο τέλος του μήνα με τις συντάξεις Οκτωβρίου για περίπου 400.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν μια κύρια σύνταξη λόγω γήρατος και μια δεύτερη κύρια λόγω χηρείας ή λόγω ιδιότητας (π.χ. σύνταξη γιατρού από ΕΣΥ και
από ΤΣΑΥ) καθώς η παρακράτηση της εισφοράς 6% για την ασθένεια θα υπολογίζεται στο άθροισμα των δύο κύριων συντάξεων και επί του καταβαλλόμενου ποσού (πριν από το φόρο) ενώ μέχρι τώρα υπολογιζόταν στη μικρότερη από τις δύο συντάξεις.

Η εισφορά 6% θα επιβάλλεται, δηλαδή, επί υψηλότερου ποσού για όσους έχουν δύο ή περισσότερες κύριες συντάξεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά έμμεσο τρόπο οι συνολικές αποδοχές για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που παίρνουν δύο κύριες συντάξεις, καθώς οι κρατήσεις για την ασθένεια προβλέπεται να αυξηθούν από 18 ως και 85 ευρώ.

Ετσι ένας συνταξιούχος που παίρνει 800 ευρώ σύνταξη γήρατος και 350 ευρώ σύνταξη χηρείας είχε μέχρι σήμερα εισφορά 6% στα 350 ευρώ, ενώ με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο 4387/16 (ασφαλιστικό Κατρούγκαλου) από 1ης/7/2016 θα πληρώνει την εισφορά 6% στα 1.150 ευρώ, δηλαδή στο άθροισμα των δύο συντάξεων. Πριν πλήρωνε 21 ευρώ και από Οκτώβριο 69 ευρώ, ήτοι αύξηση κρατήσεων ή έμμεση μείωση συνολικής σύνταξης κατά 48 ευρώ.

Η αναδρομική ισχύς της διάταξης σημαίνει ότι θα έχει και έξτρα μείωση κατά 144 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που εξετάζεται να παρακρατηθούν σε τρεις δόσεις, δηλαδή Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.