ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Δείτε τι να κάνετε αν το κινητό σας δεν έχει σήμα στον χώρο σας

Το φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα συχνό, αλλά όταν συμβαίνει είναι ενοχλητικό: να βρίσκεσαι στο σπίτι σου, να χτυπά το κινητό σου τηλέφωνο, να το σηκώνεις και μετά από λίγα δευτερόλεπτα η κλήση
να "πέφτει", καθώς το σήμα μέσα στο σπίτι είναι από αδύναμο έως ανύπαρκτο.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε τέτοιου είδους προβλήματα να ελαχιστοποιούνται, ωστόσο, υπάρχουν σπίτια ή και σημεία μέσα στις πόλεις όπου το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι δύσκολο να φθάσει. Κι επειδή δεν είναι και πολύ λογικό να... αλλάξουμε σπίτι, ώστε να έχει καλύτερο σήμα το κινητό, ας δούμε μερικές πιο προσιτές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση.

1. Χρησιμοποιήστε το WiFi: οι πιο καινούργιες (και πιο ακριβές, είναι αλήθεια...) συσκευές κινητών τηλεφώνων σας δίνουν τη δυνατότητα, αντί να χρησιμοποιείτε το δίκτυο του παρόχου σας για κινητή τηλεφωνία, να συνδέεστε με το οικιακό σας ασύρματο δίκτυο και να πραγματοποιείτε κανονικά τηλέφωνα, περίπου όπως στο Skype. Το σήμα του οικιακού WiFi είναι κατά τεκμήριο πιο ισχυρό, οπότε αυτή η λύση μπορεί να σας... λύσει τα χέρια.

2. Αγοράστε ένα femtocell: τα femtocell είναι μικρές βάσεις οι οποίες συνδέονται με το DSL δίκτυο του παρόχου και ενισχύουν σημαντικά το σήμα εκπομπής κ λήψης. Ουσιαστικά, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι πομποδέκτες σήματος μεταξύ της κεραίας τηλεφωνίας και του κινητού σας, ενισχύοντας το σήμα. Ωστόσο, δουλεύουν μόνο με τον πάροχό σας και δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στην Ελλάδα.

3. Εγκαταστείστε ενισχυτή σήματος: αν και οι δυνατότητές τους αμφισβητούνται από ορισμένους, οι ενισχυτές σήματος κινητής τηλεφωνίας αποτελούν άλλη μια λύση για σπίτια με κακό σήμα. Προϋπόθεση, πάντως, για την καλή λειτουργία τους είναι να βρίσκεστε σε περιοχή που ο πάροχός σας γενικώς έχει ισχυρό σήμα ειδάλλως η αποτελεσματικότητά τους είναι μηδαμινή.:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.