ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Νέες αναδρομικές περικοπές σε 364.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις

Σε επταήμερο νέων αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις τους μπαίνουν από σήμερα περίπου 364.000 συνταξιούχοι. Οι νέες αναδρομικές περικοπές αφορούν σε περίπου 200.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν
διπλές κύριες συντάξεις, οι οποίοι θα υποστούν κρατήσεις τουλάχιστον 50 ευρώ λόγω της αναδρομικής εφαρμογής της εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Η εισφορά αυτή έχει επιβληθεί ήδη στις διπλές συντάξεις που καταβλήθηκαν για το μήνα Οκτώβριο (τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου). Όμως επειδή σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 4387/16 η εισφορά αυτή έπρεπε να είχε εφαρμοστεί απ τον περασμένο Ιούλιο, έρχεται η αναδρομική επιβολή της με μηνιαίες κρατήσεις που ξεκινούν από την καταβολήν συντάξεων του Νοεμβρίου.
Για τον λόγο αυτό όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, δεύτερη κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ, τον OAEE και τον ΟΓΑ θα τη δουν ξανά μειωμένη κατά 6% εξαιτίας της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης η οποία έχει επιβληθεί ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα επιβληθεί η αναδρομική κράτηση τουλάχιστον 50 ευρώ για το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2016 για τον οποίο δεν είχε επιβληθεί η εισφορά αυτή, παρότι προβλεπόταν από τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλο που έχει τεθεί σε ισχύ από 12.5.2016.

Τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου όταν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις θα υπάρξουν νέες αναδρομικές κρατήσεις τουλάχιστον 50 ευρώ σε περίπου 164.000 δικαιούχους. Η πρώτη παρακράτηση των 50 ευρώ θα γίνει από αυτόν το μήνα και οι επόμενες στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 - Φεβρουαρίου 2017.

enikonomia

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.