ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Έχουμε μηνύματα από εξωγήινους. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Το 2012 ο Ermanno Borra από το πανεπιστήμιο του Laval στο Κεμπέκ, πρότεινε ότι τα λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουμε μηνύματα από εξωγήινους πολιτισμούς.Ο επιστήμονας
υπέθεσε ότι θα μπορούσαμε να δούμε περιοδικές εκρήξεις φωτός κρυμμένες στο φάσμα των άστρων που φιλοξενούν πολιτισμούς. Αυτές τις μορφές επικοινωνίας θα μπορούσαμε να τις αποκαλύψουμε με μαθηματικές αναλύσεις του φάσματος και του σήματος.

Το να στείλουμε εμείς τέτοια μηνύματα δεν θα ήταν εκτός των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων και μπορούμε να το κάνουμε με το λέιζερ Helios του Εθνικού Εργαστηρίου του Lawrence.

Ο Borra καθοδήγησε τον φοιτητή Eric Trottier, και αναζητώντας τέτοια σήματα στα 2.5 εκατομμύρια άστρα που έψαξε βρήκε 234.

Ο καθηγητής είπε ότι ακολούθησαν επιστημονική μέθοδο και όχι συναισθηματική, αλλά τώρα μιλούν τα συναισθήματα καθώς υπάρχει σοβαρή υπόνοια ότι αυτά τα σήματα είναι από εξωγήινους πολιτισμούς.

Όμως άλλοι αστρονόμοι δεν φαίνεται να είναι και τόσο πεπεισμένοι. Ο Andrew Siemion, από το πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια είπε ότι δεν υπάρχει πιο τολμηρός ισχυρισμός από έναν αστροφυσικό να υποστηρίξει ότι έχει βρει ζωή πέρα από τη γη. Είναι ένα εξαιρετικά βαθύ ζήτημα και φυσικά για αυτό το λόγο πολλοί από εμάς αφιερώνουμε τη ζωή μας σε αυτή την αναζήτηση και δαπανούμε τόση ενέργεια για να λάβουμε τις απαντήσεις. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις τόσο κατηγορηματικές δηλώσεις εκτός εάν έχεις εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο επαλήθευσης.

Τα «σήματα» του Borra αξιολογήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ελάχιστης σημασίας.


:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.