ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ρέντσι: «Μέχρι τώρα η Ιταλία έλεγε πάντα ''ναι'' στην Ευρώπη»

«Δεν δίνουμε μάχη για το 0,1% στον προϋπολογισμό μας, η μάχη μας αυτή αφορά τον προϋπολογισμό της Ένωσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του
στην εκπομπή In mezz'ora, του δημόσιου κρατικού καναλιού Rai Tre.

«Πρόκειται για μια ιστορική μάχη για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό των επόμενων ετών, με στόχο να περιέχει τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θέλησε, επίσης, να υπογραμμίσει: «μέχρι τώρα η Ιταλία έλεγε πάντα ναι στην Ευρώπη. Σήμερα προσφέρουμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ στον ετήσιο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και λαμβάνουμε 11. Εμείς, λοιπόν, είπαμε: συμβάλλουμε ουσιαστικά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε όσοι παίρνουν να χρήματά μας, να παίρνουν και μετανάστες;».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποσταλούν αύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επίσημες επιστολές στην Ιταλία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Εσθονία, στην Πορτογαλία -και πιθανώς στην Γαλλία και στην Ολλανδία- με τις οποίες θα ζητούνται κάποιες εξηγήσεις επί των κρατικών προϋπολογισμών των χωρών αυτών για το 2017, που δεν έχουν ακόμη ψηφισθεί από τα διάφορα κοινοβούλια.

Μιλώντας στην εκπομπή του Rai Tre, τέλος, ο Ματέο Ρέντσι ζήτησε από τις δυνάμεις της ιταλικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνησή του στην μάχη για την αλλαγή του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου.:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.