ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

ΝΔ: Casus Belli η μη αντικατάσταση του νόμου Παππά από τη Βουλή

Μπλόκο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτηθεί ΕΣΡ πριν καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πριν το μέγαρο Μαξίμου αποσύρει στο σύνολό του το νόμο Παππά έθεσε η ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής
αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις κινήσεις της κυβέρνησης την επομένη της απόφασης του ΣτΕ με βάση τον οποία κατέπεσε ο διαγωνισμός που έγινε στ πλαίσιο του νόμου Παππά.

Η ΝΔ δια του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου ουσιαστικά έθεσε βέτο στην κίνηση των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Βούτση να συγκληθεί τη Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων της βουλής. Ο κ. Κουμουτσάκος διεμήνυσε προς την κυβέρνηση ότι πριν «οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας το νόμο Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός» δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων της βουλής και ως εκ τούτου να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στη ΝΔ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτό που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση είναι ένας ελιγμός για να πραγματοποιήσει με το ΕΣΡ ως εποπτεύουσα αρχή ένα νέο διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί με βάση το πλαίσιο και τους όρους του νόμου Παππά. Αυτό είναι κάτι το οποίο η ΝΔ θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία θεωρώντας ότι η θέση της έχει δικαιωθεί με βάση τα όσα απεφάνθη το ΣτΕ. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που η ΝΔ είχε προαναγγείλει λίγο πριν την απόφαση του ΣτΕ ότι θα αναλάβει η ίδια νομοθετική πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του νόμου Παππά.

Την ίδια στιγμή στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί μια συντριπτική ήττα και βρίσκεται σε αδιέξοδο και εκεί αποδίδουν τη στάση της αναφορικά με τον πόλεμο που άνοιξε με τη δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί και τη Δευτέρα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καλώντας τον ουσιαστικά να λειτουργήσει ως μοχλός πολιτικής και πολιτειακής πίεσης και απομόνωσης προς τον πρωθυπουργό. «Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά χτες ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν γνωστοποιηθεί η επίσκεψή του στον κ. Παυλόπουλο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο του συνδυασμού «οικονομικής κρίσης-κρίσης δημοκρατίας» η ΝΔ επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο το αίτημά της για πρόωρες εκλογές ως αίτημα και «χρέος» για την «αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας».

Στην πραγματικότητα η Πειραιώς επιχειρεί να δημιουργήσει θεσμική ασπίδα για την αρνητική της στάση να δεχθεί να συναινέσει με την κυβέρνηση και τους όρους που βάζει η τελευταία, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Παράλληλα η εκτίμηση που υπάρχει σε πολλούς στη ΝΔ είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αντίστροφης μέτρησης, ακόμα και ηρωικής εξόδου και στην κατεύθυνση αυτή θεωρούν ότι η στάση τους πρέπει να υπηρετεί το αίτημα της πολιτικής αλλαγής που έθεσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.