ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Προσοχή! Τι δεν πρέπει ποτέ να αναζητούμε στο Google

Η φράση δεν ξέρεις κάτι; Γκούγκλαρέ το! αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την ισχύ που έχει η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google στη ζωή μας. Η Google μπορεί να έχει επεκταθεί σε
άπειρες άλλες δραστηριότητες (από παροχή συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και συσκευές, ως... αυτοκίνητα χωρίς οδηγό), ωστόσο η διαδικτυακή αναζήτηση παραμένει το «σήμα κατατεθέν» της εταιρείας.

Φυσικά, η παροχή της διαδικτυακής αναζήτησης γίνεται με... κόστος για το χρήστη: η Google συλλέγει διαρκώς πληροφορίες για την ιντερνετική συμπεριφορά μας και τις αξιοποιεί προκειμένου να μας στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις, οι οποίες αποτελούν και το βασικό -και εξαιρετικά μεγάλο- έσοδο της εταιρείας. Αυτό είναι γνωστό και λίγο-πολύ αποδεκτό από τους χρήστες της Google.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες αναζητήσεις τις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε «όπως ο διάβολος το λιβάνι». Τόσο διότι δίνουμε στην Google περισσότερες πληροφορίες για εμάς απ' όσο είναι συνετό, όσο και γιατί οι πληροφορίες αυτές μπορούν να «αξιποιηθούν» από τρίτα μέρη εις βάρος μας.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι απαγορευμένες αναζητήσεις στην Google:

1. Αναζητήσεις που δείχνουν τον τόπο κατοικίας μας: από ένα τόσο απλό στοιχείο, η Google και όσοι την αξιοποιούν μπορούν να μάθουν δεκάδες στοιχεία για εμάς: ονοματεπώνυμα, συνήθειες, ανάγκες, αγορές, κλπ.

2. Αναζητήσεις για ιατρικά ζητήματα: δυστυχώς, οι αναζητήσεις για θέματα υγείας μπορούν να αποκαλύψουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες για εμάς σε τρίτους. Άφήστε που μερικές φορές οι πληροφορίες που μας δίνονται είναι αναξιόπιστες.

3. Αναζητήσεις που ενδέχεται να αποκαλύψουν ανησυχίες/ανασφάλειές μας: από αναζητήσεις για δίαιτες, μέχρι αναζητήσεις για πονοκεφάλους ή κρίσεις πανικού, όλα αποτελούν «τροφή» για διαφημιστικές καμπάνιες που πατούν πάνω στις ανασφάλειές μας.

4. Αναζητήσεις για ύποπτα ζητήματα: ιδίως όταν είμαστε στη δουλειά, λέξεις που μπορούν να προκαλέσουν το «ενδιαφέρον» των αρχών απλώς απαγορεύονται, όταν κάνουμε διαδικτυακές αναζητήσεις. Τόσο απλά. Μην το κάνετε, αν δεν θέλετε να μπλέξετε.


:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.