ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Γιατί το δωρεάν WiFi μπορεί να είναι επικίνδυνο

Το δωρεάν WiFi είναι μια από τις μεγαλύτερες ευκολίες: ανά πάσα στιγμή μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο και είτε να δουλέψουμε είτε να διασκεδάσουμε, μέσω των φορητών μας συσκευών, είτε είναι laptops είτε κινητά τηλέφωνα είτε ταμπλέτες.Ωστόσο, συχνά το ελεύθερο WiFi
μπορεί να κρύβει παγίδες για τους χρήστες του, παγίδες που ενίοτε μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα, όπως η κλοπή προσωπικών δεδομένων ή το χακάρισμα της συσκευής μας.

Τα βασικότερα προβλήματα του ελεύθερου WiFi είναι τα παρακάτω:

1. Ευάλωτο αν δεν είναι κρυπτογραφημένο: πολλά από τα δημόσια και δωρεάν δίκτυα WiFi δυστυχώς δεν παρέχουν τη λεγόμενη «end-to-end» κρυπτογράφηση, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα σε hackers, οι οποίοι διεισδύουν σε αυτά και μπορούν να κλέψουν στοιχεία χρηστών που συνδέονται.

2. Ζητά προσωπικά στοιχεία: ορισμένα δίκτυα WiFi είναι μεν ελεύθερα, αλλά για να συνδεθούμε σε αυτά πρέπει να δώσουμε στοιχεία λογαριασμών μας (e-mail, Facebook, Twitter, κλπ), τα οποία οι εταιρείες συλλέγουν κ εν συνεχεία αξιοποιούν.

3. Κίνδυνος για ψεύτικα ελεύθερα δίκτυα: έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που hackers δημιουργούν ψεύτικα hotspots που παρέχουν δήθεν ελεύθερο WiFi. Άπαξ και ένας χρήστης συνδεθεί σε αυτά, τα προσωπικά του δεδομένα είναι εύκολη λεία για τους e-κλέφτες.

Γενικά, οι ειδικοί της διαδικτυακής ασφάλειας συνιστούν να μη συνδεόμαστε σε ελεύθερα WiFi δίκτυα που δεν παρέχουν κρυπτογράφηση SSL ή, αν είναι εφικτό, να συνδεόμαστε μέσω VPN, ώστε να υπάρχουν περισσότερα στρώματα ασφαλείας.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.