ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Οι 7 τρόποι για να κερδίσεις οποιαδήποτε διαφωνία

Οποιαδήποτε ήρεμη συζήτηση μπορεί εύκολα να καταλήξει σε άσχημο τσακωμό αν το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και φλέγον. Η επιστήμη ωστόσο έχει
βρει τη λύση, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το businessinsider.com με τα επτά βήματα για έναν επιτυχημένο και νικηφόρο καυγά που δημοσιεύει. Ας τα δούμε ένα ένα.Μην προσπαθείς να νικήσεις

dldiaf2
Το να επιτεθούμε στις ιδέες κάποιου το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να το βάλουμε σε θέση επιθετικής άμυνας. Προσπάθησε να πάρεις τα επιχειρήματα του συνομιλητή σου και να τα επεκτείνεις μέχρι το σημείο που θα ακούγονται «λογικά»

Να είσαι πολιτισμένος

dldiaf3
Όσο γελοία και αν ακούγεται η οπτική του συνομιλητή σου πρέπει να την σεβαστείς. Όταν οι άνθρωποι επιβεβαιώσουν με κάποιο τρόπο την αλήθεια των πιστεύω τους με κάποιο τρόπο τότε είναι πιο ανοιχτοί σε λογικά επιχειρήματα.

Κάνε ερωτήσεις με «ανοιχτές» απαντήσεις

dldiaf4
Βοηθά να κάνουμε ερωτήσεις γενικού τύπου οι οποίες είναι «ανοιχτές» σε απαντήσεις όπως η παρακάτω: «Πως θα άλλαζες αν είχες όλα τα χρήματα του κόσμου;».

Να έχεις αυτοπεποίθηση

dldiaf5
Οι άνθρωποι δεν ακούν αυτόν που έχει δίκιο αλλά εκείνον που με το στυλ του δείχνει πως γνωρίζει την σωστή απάντηση, ακόμα και αν δεν την γνωρίζει.

Δείξε ότι κι άλλοι άνθρωποι συμφωνούν μαζί σου

dldiaf6
Η καλύτερη τακτική για να κάνεις τους άλλους να έρθουν σιγά σιγά με τα νερά σου είναι να χρησιμοποιήσεις την κοινωνική αποδοχή. Πάντα υποθέτουμε πως η συμπεριφορά των άλλων σε συγκεκριμένες περιστάσεις είναι η πρέπουσα.

Χρησιμοποίησε γραφήματα

dldiaf7
Έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ έδειξε πως οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους επιστήμονες. Οπότε χρησιμοποίησε μεθόδους που μοιάζουν επιστημονικές, όπως τα γραφήματα.

Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα από τα δεδομένα

dldiaf8
Η ιστορία που έζησε ένας φίλος σου ή ένας συγγενής σου είναι ένα δεδομένο που σου έχει μεταφερθεί. Εσύ πρέπει να χρησιμοποιήσεις στοιχεία για αυτά τα δεδομένα που κανένας δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.