ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ομπάμα: Τώρα είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για ελάφρυνση του χρέους

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει περάσει η Ελλάδα.«Η Ελλάδα έχει κάνει δύσκολα βήματα, έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και μετά από όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια υπάρχει μια ευκαιρία και
οι δύο πλευρές να προχωρήσουνε σε μια βιώσιμη λύση», τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. «Αυτό θα ήταν καλό για όλους, τώρα που η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία και το χρέος, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ και ανέφερε πως «η οικονομία συρρικνωνόταν την εποχή εκείνη, όμως λάβαμε μέτρα μάθαμε από τα λάθη μας. Πιστεύω όμως ότι ένα από τα μαθήματα που προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε: έχει σημασία να συνδυάζει κανείς τις μεταρρυθμίσεις μαζί με καλή δημοσιονομική πολιτική και αναπτυξιακή πολιτική».

«Αν συρρικνώσει κάνεις τις δαπάνες, η οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο. Το πλεονέκτημά μας ήταν το δολάριο. Εμείς είχαμε περισσότερα περιθώρια ευελιξίας. Αλλά το βασικό μάθημα από τη δική μας κρίση είναι ότι ιδιαίτερα όταν η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει, το αν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας το να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότατα, αυτό μειώνει τα ελλείμματα και το χρέος», ανέφερε.

Για την Ελλάδα, παρατήρησε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, πέρασε δύσκολες μεταρρυθμίσεις και «ο λαός παρά τις δυσκολίες πρέπει να αναγνωρίσει ότι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία έπρεπε να υποστεί μερικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό κάναμε και εμείς. Δεν είναι βεβαίως οι ίδιες ήταν όμως απολύτως απαραίτητες. Η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχώρησε σε αυτόν τον δρόμο».

Σίγουρα πολλοί επενδυτές βλέπουν στην Ελλάδα πολλές ευκαιρίες, ανέφερε ακόμη και παρατήρησε πως «όταν η οικονομία συρρικνώνεται με τέτοιους ρυθμούς χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα. Είναι πολύ δύσκολο χωρίς να συνδυαστεί με ελάφρυνση του χρέους. Και αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Για να μην αδικήσω και κυβερνήσεις του βορρά και αυτοί έχουν τη δική τους πολιτική, πολίτες, ψηφοφόρους και δείχνουν μεγάλη διστακτικότητα για την ελάφρυνση του χρέους».
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.