ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και χρειάζεται ελπίδα

Μηνύματα προς τους έλληνες πολίτες, την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους δανειστές της χώρας στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα
«Καθημερινή της Κυριακής» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Ομπάμα αναφέρει πως οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμαχία με την Ελλάδα. «Οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» σημειώνει ο αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: «Είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

Αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ομπάμα τόνισε πως «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της κ θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

«Είναι όμως σαφές ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Η επίσκεψή μου θα είναι, ως εκ τούτου, μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσω τη στήριξη των ΗΠΑ σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα, διασφαλίζουν ότι δεν θα ξαναεμφανιστούν οι ανισορροπίες που προκάλεσαν την κρίση και βάζουν τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή οικονομική ανάκαμψη που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων. Πιστεύω ακράδαντα πως για να είναι βιώσιμες οι μεταρρυθμίσεις οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ΔΝΤ έχει πει ότι η μείωση χρέους είναι κρίσιμη για να βάλει την ελληνική οικονομία σε μια βιώσιμη τροχιά και να θέσει το πλαίσιο για την οικονομική ευημερία» σημείωσε και πρόσθεσε: « Για αυτό, θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».

Σχετικά με το προσφυγικό, ο αμερικανός πρόεδρος υπογραμμίζει στη συνέντευξή του τη συγκινητική προσφορά των Ελλήνων, τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά ακόμη για να αντιμετωπιστεί η κρίση με ανθρώπινο και και οργανωμένο τρόπο. «Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ» σημειώνει μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος.

Τέλος, αναφορικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος Ομπάμα σημειώνει ότι «σήμερα, οι προοπτικές για μια διαρκή λύση του Κυπριακού είναι οι καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια» και προσθέτει: «Μια δίκαιη και συνολική λύση για την Κύπρο θα είχε ιστορικό και μακροπρόθεσμο αποτύπωμα. Θα βελτίωνε τις οικονομικές ευκαιρίες για όλους τους Κυπρίους και θα αναβάθμιζε την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και πέρα από αυτήν».
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.