newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το χρέος

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις χωρίς στρατηγική δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κατά την ευρεία αναφορά του στα διεθνή θέματα
με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις των Ταγίπ Ερντογάν και Εντι Ράμα.

«Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη, αλλά αξιολογούμε με ανησυχία τα βήματα υπαναχώρησης της άλλης πλευράς» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Για να προσθέσει: «Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη, οι δηλώσεις Ερντογάν αμφισβητούν το διεθνές συμβατικό θεμέλιο, τη συνθήκη της Λωζάννης. Είναι απαράδεκτες τοποθετήσεις που προσθέτουν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην περιοχή. Η Αλβανία βάζει στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων. Η συμφωνία για το προσφυγικό κρέμεται από μία κλωστή. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εθνική στρατηγική.

«Στο οικονομικό δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, η διεθνής κοινότητα μάς αντιμετωπίζει, στην καλύτερη περίπτωση, με συμπόνια και οίκτο, αυτό όμως δεν αρκεί για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Η σύσκεψη στο Βερολίνο, -Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία - δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ατμομηχανή ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πλειοψηφικό σήμερα, όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η τάση για πολιτική αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ έχει πετύχει μία σειρά από μικρές και μεγάλες νίκες» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι εμπόδισαν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακύρωσαν τον νόμο Παππά και πέτυχαν μεγαλύτερο αριθμό αδειών και έλεγχο της διαδικασίας της αδειοδότησης από ένα αναβαθμισμένο ΕΣΡ.

Την ίδια ώρα, όπου γίνονται εκλογές σε επιμελητήρια, επαγγελματικές οργανώσεις, οι δυνάμεις της ΝΔ επικρατούν, ενώ της κυβέρνησης καταποντίζονται. Αυτό είναι προάγγελος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα γίνει στις εκλογές, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα τις εξελίξεις στην οικονομία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε για παράδειγμα ότι εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και εργοδότες η επιχειρησιακή σύμβαση θα πρέπει να υπερισχύει. Στόχος θα έπρεπε να είναι, τόνισε, η προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση και όχι η προσπάθεια προστασίας των συνδικαλιστών.

Αλλα ζητήματα που αφορούν την δεύτερη αξιολόγηση, όπως είπε, θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί: το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο του 2016. Τα ζητήματα που αφορούν την δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και μήνες και να έχει μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το χρέος, το οποίο η ίδια διόγκωσε, ένα χρέος που το 2011 μειώθηκε κατά 130 δισ. Η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν μία σειρά από παραμετρικές αλλαγές. Σήμερα, το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης.

«Συμφωνούμε στη ρύθμιση και την στηρίζουμε. Ωστόσο, η ρύθμιση δεν είναι και ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση, χρειάζονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Χρειάζεται μείωση φόρων, επιτάχυνση αλλαγών στο κράτος, ενίσχυση της ρευστότητας και ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Μόνο έτσι θα πετύχουμε ανάπτυξη 4% και δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ότι δεν θα διολισθήσει σε λαϊκισμό, δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να εφαρμόσει. Αντίθετα, σημείωσε, θα εξηγήσει στους πολίτες γιατί η πολιτική του για τις επενδύσεις, για τη μείωση των φόρων θα έχει όφελος και για την οικονομία, αλλά και για τη ζωή των πολιτών. Θα εξηγήσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, γιατί η πολιτική μας για την Παιδεία αποσκοπεί να φτιάξουμε καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Μίλησε για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, για την αλλαγή της οργανωτικής δομής του κόμματος. Αναφέρθηκε στην κάρτα μέλους που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του κόμματος, αφού στοιχίζει ένα ευρώ τον μήνα, δώδεκα ευρώ τον χρόνο και υλοποιεί το σύνθημά του «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».

Ακολούθως υπογράμμισε ότι ξεκινήσαμε το μητρώο πολιτικών στελεχών, αλλά προειδοποίησε «να μην ράβουν κάποιοι κοστούμια υποψηφίων βουλευτών πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες». Ειδική αναφορά έκανε στον εσωτερικό ανασχηματισμό και στη αλλαγή του σχήματος των συντονιστών και τομεαρχών, διευκρινίζοντας ότι δεν ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. «Δεν θα υιοθετούσα τον χαρακτηρισμό "σκιώδη κυβέρνηση", κυβέρνηση θα γίνουμε όταν θα μας δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός. Επίσης αυτό το σχήμα δεν μας δεσμεύει ούτε ως προς την οργάνωση της κυβέρνησης -δεν θα κάνουμε κυβέρνηση με 47 πρόσωπα-, ούτε ως προς τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν} τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας είπε ότι στη ΝΔ έπεσε ο κλήρος να εκφράσει το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής. «Δεν είμαστε μπροστά επειδή χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε μπροστά γιατί κερδίζουμε εμείς, ο κόσμος μας ακούει, εκφράζουμε ένα νέο πατριωτικό κίνημα βασισμένο στις δυνάμεις της αλήθειας, μία πλατιά πανστρατιά που θα υπερβεί παραδοσιακές γραμμές».

Η αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο. Αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης».:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.