ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Mini Eurogroup την Παρασκευή 25 Νοέμβρη για το ελληνικό χρέος

Οι υπουργοί Οικονομικών πέντε χωρών της Ευρωζώνης πρόκειται να συναντηθούν εκτάκτως την Παρασκευή στο Βερολίνο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό χρέος.Οπως αναφέρει
η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ολλάνδίας θα έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «για την κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM.

Η «πενταμερής» σύσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή του Ταμείου.ΜΝΙ: Το plan B των Βρυξελλών αν δεν μετάσχει το ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ νωρίτερα το πρακτορείο ΜΝΙ, επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως οι διαφορές ΔΝΤ και ΕΕ τόσο για το θέμα του χρέους, όσο και για τα θέματα των μεσοπρόθεσμων στόχων και των πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει, με τις Βρυξέλλες να επεξεργάζονται ένα σχέδιο Β στην περίπτωση που το Ταμείο δεν κάνει πίσω στις απαιτήσεις του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο ΜΝΙ, πρόκειται για μια εναλλακτική που προβλέπει τον προσδιορισμό ορισμένων πολιτικά ανώδυνων μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί αποχώρησαν σήμερα μετά από ολονύχτια διαπραγμάτευση χωρίς να επέλθει συμφωνία και από τις Βρυξέλλες εκπέμπεται το μήνυμα ότι ουδέν αναμένεται στο τελευταίο Eurogroup της χρονιάς.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του ΜΝΙ

Η πρόοδος που έγινε στην προσπάθεια να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση είναι καλή αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης στη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους παραμένει. Αυτό υποστήριξαν δυο ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο MNI.

Όπως υποστήριξαν οι δύο αξιωματούχοι, ο ESM εξετάζει μια φιλόδοξη πρόταση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος, ωστόσο η Ευρώπη πρέπει να έχει ένα Plan B, στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι συνομιλίες με το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν την πρόοδο στο πλαίσιο στη Β' αξιολόγησης και τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να υπάρξει έγκαιρα συμφωνία.

«Εξαρτάται τώρα από τον έλληνα πρωθυπουργό να δώσει το πράσινο φως για να κλείσουν τα κενά, δεν είναι σημαντικά», είπε ένας εξ αυτών αλλά προσέθεσε ότι εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων από συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους θα είναι «μάλλον δύσκολο να επικοινωνήσει τις αλλαγές».

Όπως είναι γνωστό από ελληνικές πηγές τα βασικά θέματα αφορούν στο εργασιακό, το μεσοπρόθεσμο και τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.