ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Π.Καμμένος: Υπαρκτοί οι κίνδυνοι για την χώρα

Ο Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, χθες κατά την διάρκεια εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, έστειλε νέο μήνυμα
προς την Τουρκία και τους «βόρειους γείτονες μας.

«Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Οι κίνδυνοι υπαρκτοί», τόνισε, απαντώντας στις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Όπως επεσήμανε ο ΥΕΘΑ, «οι αναθεωρητικές κ αλυτρωτικές εξάρσεις, οι πολεμικές συγκρούσεις, η επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου έναντι του διεθνούς δικαίου, η εξάπλωση της τρομοκρατίας, αποτελούν πηγές ανησυχίας και αλυσιδωτών προβλημάτων, που δυστυχώς δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους».

«Στο έντονα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε δύο βασικές αποστολές. Πρώτον, να διαφυλάξουμε την εθνική μας ταυτότητα, όρος επιβίωσης για ένα λαό. Δεύτερον, να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια όαση σταθερότητας, το προπύργιο του δυτικού πολιτισμού με τις αξίες που τον συνοδεύουν, στην πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»¨, υπογράμμισε ο Υπουργός Άμυνας.

Όπως σημείωσε με έμφαση ο Πάνος Καμμένος, «μια χώρα που αποτελεί ένα αξιόπιστο και σταθερό σύμμαχο και που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει από κοινού, στην ευρύτερη περιοχή, ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας. Για ένα μέλλον δημιουργικό, ειρηνικό για τα παιδιά μας. Το καταφέρνουμε».

«Η δική μας πολιτική διαμορφώνεται με γνώμονα την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Επενδύουμε, μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο. Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής. Ούτε τώρα είναι. Αυτό ας το ακούσουν ορισμένοι στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας», προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο Υπουργός Άμυνας, στο κλίμα της ημέρας, επεσήμανε «άλλωστε στο απολυτίκιο της Αγίας Βαρβάρας αναφέρεται ότι «εχθρού γαρ τας παγίδας συνέτριψε», ενώ στο κοντάκιό της «Βαρβάρα, τύραννων ου κατέπτηξας απειλάς».

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο παράγων που εγγυάται την απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα, δηλώνουν παρούσες και έτοιμες, κάθε ώρα και κάθε μέρα, να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της χώρας μας και τα συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, τα οποία προέρχονται από διεθνείς συνθήκες, είναι αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα και δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε καμία υποχώρηση».

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.