ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Τα ψέματα που σώζουν τις σχέσεις

Ο Sean Horan, καθηγητής στις προσωπικές σχέσεις και στην επικοινωνία του Πανεπιστημίου DePaul του Σικάγο, υποστηρίζει ότι
το πιο συχνό λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι ότι πιστεύουν πως η αποκάλυψη ενός γεγονότος είναι πάντα η πιο σωστή μέθοδος.

Με αυτή την άποψη συμφωνεί κ η Marianne Dainton, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο La Salle στη Φιλαδέλφειας, η οποία υποστηρίζει ότι οι πιο ειλικρινείς σύντροφοι είναι συχνά και οι λιγότεροι ευτυχισμένοι: «Το να αποφεύγεις μερικά πράγματα για να μην τσακωθείς είναι συχνά καλή και συνετή κίνηση. Όταν όμως αποκρύπτει κανείς πιο σοβαρά πράγματα όπως οικονομικά ή εθισμούς είναι ψέμα κ είναι απόλυτα εγωιστικό. Όσον αφορά τα θέματα πίστης και αφοσίωσης ανάμεσα στα ζευγάρια, το να πρέπει ή όχι να το πεις είναι ένα ζήτημα».

Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of Social and Personal Relationships το 2009 στο 71% των ανθρώπων των οποίων οι σύντροφοι τους έλεγαν ανοιχτά ψέματα για σοβαρά ζητήματα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στη σχέση. Ενώ μεταξύ ζευγαριών που ο ένας από τους δυο απλά απέφευγε να πει κάτι, μόνο το 43% αυτών είχε προβλήματα στη σχέση.

Από την άλλη η υπερβολή πάντα κάνει κακό. «Όταν λέμε ανοιχτά ψέματα για κάτι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα» λέει ο John Caughlin, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Illinois. Με άλλα λόγια το ψέμα δημιουργεί προβλήματα σε αντίθεση με την αποφυγή του να πεις κάτι, που συχνά βοηθάει την ηρεμία ανάμεσα στα ζευγάρια.
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.