newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Οι εκθέσεις - φωτιά για την Ελλάδα

«Μάλλον καταθλιπτικές» χαρακτηρίζει δύο εκθέσεις που έλαβαν τα μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ, σχετικά με την Ελλάδα, πηγή της ιστοσελίδας mignatiou.com, που σύμφωνα με αυτήν έχει γνώση της κατάστασης.
Σύμφωνα με τις ίδια πηγή οι εκθέσεις
«δεν είναι καλές» ωστόσο όπως πρόσθεσε υπάρχουν και κάποιες θετικές αναφορές.

Στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται συγκεκριμένα πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβαν την Τρίτη το βράδυ δύο εκθέσεις που αφορούν την Ελλάδα και οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση (του Δ.Σ.) την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημερομηνία συζήτησης των εκθέσεων δεν έχει καθοριστεί, καθώς η Αθήνα ζητά χρονικό περιθώριο 15 εργάσιμων ημερών για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη έκθεση έχει σχέση με την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έκανε η επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Η συζήτηση της έκθεσης έχει καθυστερήσει δραματικά. Θα συζητηθεί επίσης η έκθεση που αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο κάτι που ήταν αναμενόμενο επισημαίνει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρώτης έκθεσης που είχε δημοσιευθεί πριν από πέντε μήνες, το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου. Τις θέσεις αυτές άλλωστε τις έχει επανειλημμένα εκφράσει και ο Πόουλ Τόμσεν το τελευταίο διάστημα, αποσυνδέοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας σημειώνει πως όπως του επισημάνθηκε χαρακτηριστικά πρόκειται για ανάπτυξη των θέσεων του που παρουσίασε στα κείμενα του στο blog του ΔΝΤ.

To άρθρο

Λίγες ώρες πριν από το Eurogroup και ενώ τα σενάρια για Grexit έχουν αρχίσει να "κυκλοφορούν" ξανά, έρχεται στο φως η πληροφορία πως ήδη στα χέρια των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ βρίσκονται οι δυο εκθέσεις που αφορούν στην Ελλάδα και οι οποίες θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Ταμείου την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Οι δυο εκθέσεις κατατέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (24.01.2017) και σύμφωνα με όσα αναφέρει το mignatiou.com, επικαλούμενο άνθρωπο με γνώση της κατάστασης, «δεν είναι καλές» για την Ελλάδα. «Μάλλον θα τις χαρακτήριζα καταθλιπτικές» είπε ο ίδιος άνθρωπος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες θετικές αναφορές.

Επιμένει το ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο – Οι εκθέσεις `φωτιά` για την Ελλάδα
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημερομηνία συζήτησης των εκθέσεων δεν έχει καθοριστεί, καθώς η Αθήνα ζητά χρονικό περιθώριο 15 εργάσιμων ημερών για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη έκθεση έχει σχέση με την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας και συντάχθηκε από την επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Θα συζητηθεί επίσης η έκθεση που αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία έχει γίνει από τον Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Ταμείου, και τους συνεργάτες του και αναφέρει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το προσχέδιο της πρώτης έκθεσης που είχε δημοσιευθεί πριν από πέντε μήνες, το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου. Τις θέσεις αυτές άλλωστε τις έχει επανειλημμένα εκφράσει και ο Πόουλ Τόμσεν το τελευταίο διάστημα, αποσυνδέοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το mignatiou.com πρόκειται για ανάπτυξη των θέσεων του που παρουσίασε στα κείμενα του στο blog στη σελίδα του ΔΝΤ.

Πέρα από τις εκθέσεις Βελκουλέσκου – Τόμσεν, στις 6 Φεβρουαρίου όταν θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αναφορά για την Ελλάδα και ειδικά συζήτηση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει, καθώς θα απαιτήσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.