newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Αυτοί είναι 4 βασικοί κανόνες του σωστού φλερτ

Είναι αρκετά δύσκολο να βρει κάποιος το θάρρος και να χτίσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προσεγγίσει το αντικείμενο του πόθου του. Οι ανησυχίες για την πιθανή απόρριψη
πολλές φορές μας τρομοκρατούν και υπονομεύουν την προσπάθειά μας.

Το φλερτ δεν είναι από μόνο του Επιστήμη, όμως οι επιστήμονες το μελετούν με ζήλο κ επιμονή! Σε ποια συμπεράσματα έχουν καταλήξει κ πώς μπορούν αυτά να μας βοηθήσουν στη διεκδίκηση ενός πιθανού συντρόφου;

Δείτε ποιοι είναι οι 4 βασικοί απαγορευτικοί κανόνες για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

1. Μην υποθέσετε πως είναι προφανές ότι φλερτάρετε

Δε θέλουμε να φανούμε απαιτητικοί, οπότε δεν εξωτερικεύουμε εμφανώς τις προθέσεις μας. Αυτό είναι λάθος, καθώς εμπίπτει στη θεωρία που αφορά στην προκατάληψη των ενισχυμένων σημάτων (signal amplification bias). Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι θεωρούμε πως το άτομο που έχουμε απέναντί μας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τι νιώθουμε και να αντιδράσει αναλόγως. Μπορεί όμως εύκολα να μπερδέψει κάποιος το φλερτ με την ευγένεια και επομένως να θεωρήσει μια κίνηση εντελώς αθώα. Θα πρέπει λοιπόν να στέλνουμε ξεκάθαρα μηνύματα, χωρίς βέβαια να γινόμαστε πιεστικοί ή απότομοι, ώστε ο συνομιλητής μας να αντιληφθεί το ενδιαφέρον μας.

2. Μην ζητάτε βοήθεια από φίλους

Πολλοί θεωρούν ότι ο κολλητός ή η κολλητή μπορούν να βοηθήσουν να προσεγγίσουμε ένα άτομο που μας ενδιαφέρει. Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας διαπίστωσαν ότι το «ομαδικό φλερτ» κάθε άλλο παρά βοηθητικό είναι, αντιθέτως μπερδεύει ως προς τις προθέσεις του ενδιαφερόμενου.

3. Μην εστιάζετε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση

Σίγουρα ένας άντρας που φροντίζει την εμφάνισή του έχει περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει το αντίθετο φύλο. Αντίστοιχα, μια περιποιημένη κοπέλα θα τραβήξει πιο εύκολα τα αντρικά βλέμματα. Τρεις επιμέρους μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ το 2008 επιβεβαιώνουν όμως ότι οι κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες είναι τα ισχυρότερα «όπλα» που διαθέτουμε στη μάχη του φλερτ.

4. Μην είστε διστακτικοί

Μην βασίζετε τη στρατηγική σας στην πεποίθηση ότι οι λιγομίλητοι τύποι είναι μυστηριώδεις, άρα και σέξι. Ακόμη κι αν χαρακτηρίζεστε εντόνως από εσωστρέφεια, θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φιλοσοφία της «μεγιστοποίησης του χώρου» (space maximization). Θα πρέπει δηλαδή να είστε όσο πιο ανοιχτοί και πληθωρικοί γίνεται ώστε να τονίσετε την παρουσία σας στο χώρο. Η γλώσσα του σώματος είναι στην περίπτωση αυτή σημαντική παράμετρος, καθώς μπορεί να συμπληρώσει τέλεια το επικοινωνιακό παζλ. Σε καμία περίπτωση η θεωρία της «μεγιστοποίησης του χώρου» δεν υποδεικνύει ότι πρέπει να φωνάζετε ή να κουνάτε νευρικά χέρια και πόδια όλη την ώρα για αν κάνετε αισθητή την παρουσία σας.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.