newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ηχηρό μήνυμα Π.Καμμένου στην Άγκυρα: Αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας

Ως κυβέρνηση εφαρμόζουμε φιλειρηνική πολιτική, αλλά με αδιαπραγμάτευτη την υπεράσπιση της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, από το βήμα του Συνεδρίου “Exposec Defence World”.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δείχνοντας"την Άγκυρα τόνισε ότι
«είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ιδιαίτερα τώρα που η προκλητικότητα της γείτονος έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

«Δεν μπορεί όμως κανείς να μιλήσει για ευρωπαϊκή άμυνα όταν η ίδια η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τα κοινά της σύνορα», είπε ασκώντας κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Όπως είπε το κυβερνητικό στέλεχος, «η παρατεταμένη κρίση στη Μέση Ανατολή κ τη Βόρεια Αφρική, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και ασταθές περιβάλλον».

«Τα γεγονότα αυτά ξεπερνούν μεμονωμένα κράτη και απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση», σημείωσε και τόνισε ότι το «ειδικό βάρος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή ενισχύεται από τον ενεργό ρόλο της σε Διεθνείς Οργανισμούς».

Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «η χώρα μας εξαιτίας αυτής της στρατηγικής της θέσης καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων απειλές του αλυτρωτισμού του ακραίου εθνικισμού».

«Η χώρα οφείλει να αναπτύξει τις αναγκαίες πολιτικές που θα της επιτρέψουν να υπηρετήσει την ειρήνη», είπε ο ΥΕΘΑ, υπογραμμίζοντας ότι, «η ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου αποτελεί χώρο ενδιαφέροντος μας».

Σχετικά με την περιοχή της Μεσογείου, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ», ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος «στους νέους ενεργειακούς δρόμους που ανοίγονται και μέσω της Κύπρου», εκτιμώντας ότι «αυτά οφέλη θα είναι σημαντικότερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια και γενικότερα στα Βαλκάνια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι, πρέπει να «στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι απαιτείται η άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την ανακοπή της δημιουργίας φονταμενταλιστικών ομάδων στα Βαλκάνια.

«Δεν θα επιτραπεί η δημιουργία ενός μεγάλου μουσουλμανικού τόξου» ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι, «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ομάδες και συνέργειες που θα λειτουργήσουν ενάντια σε αυτή την τάση. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου. Υπό το πρίσμα αυτό, η αναβάθμιση της Σούδας, η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και οι ευρύτερες πρωτοβουλίες στην περιοχή της Μεσογείου καθιστούν την Ελλάδα έναν παράγοντα σταθερότητας».

Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επεσήμανε ότι, «οι σύγχρονες απειλές απαιτούν να εστιάσουμε στον τομέα της πρόληψης. Κυρίαρχο ρόλο θα πρέπει να διαδραματίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Υπολογίζουμε στη συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Μόνο με πολιτική συνεργασία και συνέργειες των υπηρεσιών πληροφοριών μπορούμε να αντιμετωπίσουμε» τις απειλές είπε ο ΥΕΘΑ, τονίζοντας πως «είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η διεθνής τρομοκρατία χωρίς τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Είναι αδιανόητη η χρήση συστημάτων όπως το Eurodac μόνο με δακτυλικά αποτυπώματα».

«Σημαντικό είναι να ελεγχθεί η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης Κύπρου και Μάλτας όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση πετρελαίου...», κατέληξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Α/ΓΕΕΘΑ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στρατιωτική απειλή

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στρατιωτική απειλή από γείτονα χώρα», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, από το βήμα του Συνεδρίου “Exposec Defence World”, αμέσως μετά και την ηχηρή απάντηση του Πάνου Καμμένου στην Άγκυρα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μέσα σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση η χώρα μας αποτελεί πόλο ειρήνης και σταθερότητας.

«Σε αυτή την ιστορική ευκαιρία που απλώνεται μπροστά μας έχει σημασία η διάθεση. Στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από τις οδηγίες του υπουργού είναι να συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ν.Α. Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Ναυάρχος, προσθέτοντας: «Η στρατηγική μας στηρίζεται σε τρεις λέξεις: αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «η ύπαρξη οπλικών συστημάτων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα αλλά δεν αρκεί. Η ίδια ισχύς είναι ο πολλαπλασιαστής». Όπως είπε «αποτελεί στρατηγικό στόχο η διατήρηση του αποτυπώματος μας στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην βάση της Σούδας είπε ότι είναι η κορωνίδα της στρατιωτικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «σε όλες τις συναντήσεις υπογραμμίζεται η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών», μετά και τις αναφορές του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος σημείωσε ότι η βάση της Σούδας είναι ένα κρίσιμο σημείο των δεσμών άμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας, καθώς και ότι «είμαστε υπερήφανοι γι τις αμυντικές σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδος στο επίπεδο της συμμαχίας».

«Αντιλαμβανόμενοι απόλυτα τις δημοσιονομικές συνθήκες και σεβόμενοι απόλυτα τις θυσίες του ελληνικού λάου υλοποιούμε τα απολύτως απαραίτητα προγράμματα» σημείωσε, ακόμα, ο Α/ΓΕΕΘΑ και πρόσθεσε πως «μεταξύ άλλων προχωρούμε στην ενίσχυση του στόλου των ελικοπτέρων με 70 επ. KIOWA από συνεργασία μας με ΗΠΑ».

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία ο κ. Αποστολάκης είπε «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα συνεχίσουν να είναι σε ετοιμότητα και αξιόμαχες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και στενή συνεργασία με την Κύπρο»

«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα να είναι αποτελεσματική. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν ένα συνετό πρόγραμμα...», σημείωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.