newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ο Άρης, πιο ακατοίκητος απ΄ό,τι περιμέναμε, λένε οι επιστήμονες

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση ζωής στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη
Οι ελπίδες για ανεύρεση ζωής στον Άρη, τουλάχιστον στην επιφάνειά του, φαίνεται ότι
εξανεμίζονται, καθώς σύμφωνα με μελέτη που γνωστοποιήθηκε πρόσφατα τα ορυκτά άλατα που υπάρχουν στον Κόκκινο Πλανήτη σκοτώνουν τα βακτηρίδια.

Σε εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν στη Γη, οι ενώσεις που είναι γνωστές ως επερχλωρικά σκότωσαν τις καλλιέργειες του βακτηρίου Bacillus subtilis, βασική μορφή ζωής, ανέφεραν δύο ερευνητές της σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Τα υπερχλωρικά, που είναι σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου, ενεργοποιούνται σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ στον Άρη επικρατεί πολύ κρύο. Στη νέα μελέτη, οι επιστήμονες Jennifer Wadsworth και Charles Cockell παρουσίασαν ότι η ένωση μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί με την υπεριώδη ακτινοβολία, χωρίς θερμότητα, σε συνθήκες που μοιάζουν με εκείνες στην επιφάνεια του Άρη.

Τα βακτήρια, ωστόσο, σκοτώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, είπε η Wadsworth , επισημαίνοντας ότι ο πλανήτης είναι "πιο ακατοίκητος απ' ό,τι περιμέναμε". "Αν θέλουμε να βρούμε ζωή στον Άρη, πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψη μας κ να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες στις έρευνες κάτω από την επιφάνεια, εκεί που δεν υπάρχει έκθεση σ' αυτές τις συνθήκες", πρόσθεσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα υπερχλωρικά είναι φυσικά και δημιουργούνται από τους ανθρώπους στη Γη αλλά είναι σε περισσότερη αφθονία στον Άρη, όπου καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τη NASA το 2008.

Όπως δήλωσε η Wadsworth το γεγονός ότι τα υπερχλωρικά σκότωσαν το βακτήριο Bacillus subtilis με την υπεριώδη ακτινοβολία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι άλλες μορφές ζωής πεθαίνουν κατά τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να γίνουν περαιτέρω δοκιμές για να υπάρξει επιβεβαίωση, τόνισε.

Τα υπερχλωρικά είχαν εντοπιστεί σε γραμμές, που θεωρούνται ρέματα άλμης, στην επιφάνεια του Άρη. Η παρουσία τους μάλιστα παρουσιάστηκε ως στοιχείο από τους επιστήμονες, το 2015, για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Η νέα μελέτη όμως, δείχνει ότι οι γραμμές αυτές, "αν και παρουσιάζουν τοπικές περιοχές διαθεσιμότητας ύδατος, μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα κύτταρα" αν περιέχουν υπερχλωρικά.

Υπάρχουν, ωστόσο, και καλές ειδήσεις καθώς οι οργανικές μολυσματικές ουσίες που αφέθηκαν στον Άρη με ρομπότ, είναι απίθανο να επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι είναι αποδεδειγμένο ότι στο παρελθόν ο Άρης είχε άφθονο νερό σε υγρή μορφή και εξακολουθεί να έχει, εν τούτοις αυτό μετατρέπεται σε πάγο υπογείως. Το νερό σε υγρή μορφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για ύπαρξη ζωής, όπως εμείς την γνωρίζουμε.


news247

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.