newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Ναυαγοσώστης έσωσε πέντε τουρίστες μέσα σε μία εβδομάδα!

Κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο είτε απειλείται η ζωή λουομένων από τη θάλασσα είτε χάνουν τη ζωή τους απρόσμενα στα νερά.Οι ναυαγοσώστες του Ρεθύμνου που αριθμούν σε 14 άτομα, έναν σε κάθε πύργο ναυαγοσωστικό σύμφωνα με το λιμεναρχείο και βρίσκονται
από τις 10.30 το πρωί έως και τις 5.30 το απόγευμα, παρακολουθούν τους λουόμενους, σε έκταση 10 χιλιομέτρων.

Συμβουλεύουν τους λουόμενους, δίνουν οδηγίες, αναρτούν τις ανάλογες σημαίες που σχετίζονται με την απαγόρευση κολύμβησης ή όχι λόγο καιρού επεμβαίνουν με αυτοθυσία και η συνεισφορά τους είναι πολύ μεγάλη για το κοινωνικό σύνολο.

Αν και φέτος ο αριθμός των ναυαγοσωστών έχει μειωθεί κατά τρεις σε σχέση με πέρυσι, ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το ναυαγοσωστικό έργο, ενισχύει τους πύργους με ναυαγοσώστες όποτε ο καιρός και ο κυματισμός της θάλασσας το επιβάλει.

To περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με πέντε τουρίστες να αγνοούν την κόκκινη σημαία σε παραλία του Ρεθύμνου και να βουτούν στη μανιασμένη θάλασσα.

Δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο ο ναυαγοσώστης Τσουντάνης Γαβρίλης να βουτήξει στην θάλασσα για να σώσει πέντε άτομα, σύμφωνα με το rethemnosnews

Οι πέντε τουρίστες, όταν πλέον αντιλήφθηκαν το λάθος τους ήταν αργά και ζήτησαν βοήθεια καθώς δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά. Άμεσα ο κ.Τσουντάνης αγνοώντας τον κίνδυνο έτρεξε να τους βοηθήσει, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας λόγο μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

«Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη διάσωση των πέντε επισκεπτών που πραγματοποίησες την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία του Ρεθύμνου. Ως Δήμαρχος του Ρεθύμνου σου εκφράζω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την ανιδιοτελή πράξη διάσωσης των λουόμενων. Για ακόμα μια φορά απέδειξες την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά σου σε δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή, και συνολικά την προσφορά σου στην κοινωνία και τους επισκέπτες της.

Η θάλασσα, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, απαιτεί σεβασμό και άνθρωποι σαν και σένα την υπηρετούν με θάρρος και τόλμη.

Μαζί με τα συγχαρητήριά μου, λοιπόν, σε παρακαλώ δέξου και τις ευχές μου να συνεχίσεις με την ίδια διάθεση και επιμονή το δύσκολο έργο σου με υγεία και δύναμη.
Να διαβιβάσεις, επίσης, τις ευχαριστίες και τον έπαινό μου σε όλους εκείνους τους ανώνυμους που εσύ γνωρίζεις ότι σε συνέδραμαν σ’ αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη δράση σου.
Να είσαι καλά!»:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.