newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Νοσοκόμος σκότωσε πάνω από 80 ασθενείς

Από «πλήξη», κατά δήλωσή του, ο νοσοκόμος Niels Högel θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε πανω από 80 ασθενείς στις κλινικές του Delmenhorst και Oldenbourg της Γερμανίας.Αλλά πώς ένας απλός νοσοκόμος μπόρεσε να σκοτώσει πανω από 80 άτομα, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς;
μεταξύ 1999 και 2005; Αυτό είναι το ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει ο γερμανικός Τύπος.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας του στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο Niels Högel δεν έδειξε προτίμησε σε ηλικία ή φύλο για τα θύματά του. Κυρίως, όμως, στόχευε «τα άτομα που βρίσκονταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με τν αστυνομία. Επιδείνωνε ηθελημένα την κατάσταση της υγείας του, προκαλούσε την τοποθέτησή του σε εντατική μονάδα, επιδείκνυε το ταλέντο του να τους επαναφέρνει στη ζωή, πριν τους σκοτώσει. Αυτά εξήγησε ο ίδιος στη δίκη του και επικαλέστηκε ως κίνητρο δολοφονιών «την πλήξη».

Η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο «για την ιστορία μιας σειράς δολοφονιών χωρίς προηγούμενο», «την χειρότερη που έγινε στη Γερμανία από ένα άτομο, μετά τον Πόλεμο».

«Ηταν ένας αφοσιωμένος νοσοκόμος, μερικές φορές με υπερβολικό και περίεργο τρόπο», θυμήθηκε ένας συνάδελφός του, μιλώντας στο δικαστήριο. Ενας γιατρός δήλωσε ότι τον είχε δει να βγαίνει από το δωμάτιο ενός ασθενούς, λίγα δευτερόλεπτα πριν πάθει ανακοπή.

Το πρόβλημα είναι επίσης οι δυσλειτουργίες στις δύο κλινικές όπου εργάστηκε ο Högel. Και οι δύο είναι σήμερα στόχος δικαστικής διερεύνησης για να καθοριστούν οι ευθύνες.
«Υπήρχαν ενδείξεις, υποψίες, μια άσχημη αίσθηση ότι κάθε αφύσικο συνέβαινε», δήλωσε ο νυν πρόεδρος της κλινικής. Ωστόσο, κανένας εσωτερικός μηχανισμός δεν προειδοποίησε για το πρόβλημα. Η διεύθυνση της κλινικής του Oldenburg προσπάθησε μάλιστα να απαλλαγεί διακριτικά από τον Niels Högel, και του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει μια επιστολή συστάσεων αν αποχωρούσε μόνος του.

Το 2002, πράγματι, ο νοσοκόμος-φονιάς φτάνει στην κλινική του Delmenhorst, 40 χλμ πιο μακριά, στα περίχωρα της Βρέμης.

Είναι αδύνατο να διευκρινιστεί αν ο Högel συνέχισε ήσυχος τις θανάσιμες συνήθειές του. Αλλά τον Ιούνιο του 2005 και ενώ η καχυποψία των συναδέλφων του κορυφώνεται, μια νοσοκόμα του Delmenhorst πιάνει τον Högel επ'αυτοφόρω: εκείνη την ώρα έδινε ένα μη επιτρεπτό φάρμακο σε έναν ασθενή, ο οποίος παθαίνει καρδιακή κρίση την ώρα που ο Högel βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο. Ο αιματολογικός έλεγχος που έγινε ήταν θετικός: του είχε δώσει ένα φάρμακο για τις αρρυθμίες, το οποίο δεν επιτρεπόταν, και του οποίου η κατανάλωση είχε μυστηριωδώς εκτοξευτεί κατά 400% μέσα στην κλινική.politis.com


:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.