newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Δείτε τι θα πάθετε αν κόψετε το σεξ!

Μελέτη που  δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, απέδειξε  ότι οι άνδρες που έχουν αραιές ερωτικές επαφές σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα εκδηλώσουν στυτική
δυσλειτουργία. Μάλιστα όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών τους  τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος άνδρας διαταραχές στύσης.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές μελετώντας 989 άνδρες στην 5η , 6η και 7η δεκαετία της ζωής τους ανέφεραν ότι οι άνδρες που είχαν λιγότερες από μία ερωτικές επαφές την εβδομάδα είχαν διπλάσια πιθανότητα να μην μπορούν να... απογειώσουν τα προσόντα τους.

Παρόλα αυτά  πολλοί ουρολόγοι όμως παραμένουν σκεπτικοί για το θέμα αυτό. '' Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η τακτική ερωτική δραστηριότητα προφυλάσσει την σεξουαλική ικανότητα όπως η γυμναστική προφυλάσσει την λειτουργική ικανότητα του άνδρα’ αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Από την πλευρά της η καθ. Ira D. Sharlip, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι οι αραιές ερωτικές επαφές είναι μάλλον το αποτέλεσμα παρά το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οδηγεί σε υστερία;

Η Ελεάννα Ελευθερίου Σεξολόγος-Ψυχολόγος αφού επισημαίνει πως η έλλειψη του σεξ στις γυναίκες δεν οδηγεί σε υστερία καθιστά σαφές ότι η σχέση μεταξύ υστερίαs και σεξ υφίσταται, αλλά από άλλη σκοπιά, ενώ συνδετικός κρίκος μεταξύ της σεξουαλικής στέρησης και της υστερίας, μπορεί να αποτελεί η έλλειψη πραγματικού  ενδιαφέροντος για το σεξ.

Σύμφωνα με τις ψυχαναλυτικές θεωρίες το άτομο που πάσχει από υστερία, έχει μέσα του αδιαφοροποίητη τη διάσταση του φύλου(αρσενικό-θηλυκό).

Σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου λόγω της υστερίας μπορεί να εκδηλωθεί μια υπερ-σεξουαλική συμπεριφορά που περιστρέφεται γύρω από τη πρόκληση και όχι γύρω από μια πραγματική επιθυμία. Η πρόκληση και η σαγήνη που βεβαίως στη περίπτωση της υστερίας δεν είναι αυθεντικές, δεν έχουν σκοπό να κατακτήσουν τον άνδρα.
Μέσω αυτών και του αποτελέσματός τους σκοπός είναι να ενισχυθεί η ιδέα της γυναίκας για τον εαυτό της ότι είναι ερωτική, να κάνει δηλαδή μια τεχνητή ταύτιση με τη γυναίκα, ενώ παράλληλα μπορεί να εκφράζεται προς τον άνδρα μια επιθετικότητα.

Ψυχικό και σωματικό μαρασμό

Όπως αναφέρει η Σεξολόγος-Ψυχολόγος το σεξ αποτελεί πηγή ζωής, μέσο εκτόνωσης και συναισθηματικής ανταλλαγής και για τα δυο φύλα. Πηγή ζωής όχι όμως αποκλειστικά διότι είναι ταυτισμένο με τη γονιμοποίηση και τη συνέχεια της ζωής, αλλά γιατί μέσα από το σεξ νιώθουμε ζωντανοί, νέοι.
Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ νιώθουν νεότεροι, ομορφότερο, υγιέστεροι, έχουν διάθεση για ζωή, ενώ αντίθετα οι άνθρωποι που στερούνται το σεξ, μοιάζει να βιώνουν ένα ψυχικό μαρασμό, ενίοτε και σωματικό.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.