newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο γραφικός τύπος που έκανε τη Βόρεια Κορέα νέα πυρηνική δύναμη

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μια παρουσία που άγγιζε τα όρια της γραφικότητας. Πολλοί γελούσαν μαζί του, αλλά λίγοι τον έπαιρναν στα σοβαρά.Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδειξε
τα δόντια του και άρχισε να παίζει με τα πυρηνικά του «παιχνίδια», τρομοκρατώντας τον πλανήτη και προκαλώντας την οργή της Αμερικής, η οποία πλέον τον απειλεί ευθέως, βάζοντας την υφήλιο σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει.

Η «Le Monde» εξηγεί με άρθρο της παρακάτω, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν από «μαριονέτα» που θεωρούνταν, έφτασε στο σημείο να κάνει την Βόρεια Κορέα νέα πυρηνική δύναμη:
Ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας θεωρείτο ως μια μαριονέτα κατά την «άφιξή» του αλλά αποδείχτηκε πιο αποφασισμένος.

Οι χαρακτηρισμοί «ψυχοπαθής» και «τρελός χοντρούλης» δεν έλειπαν προκειμένου να περιγραφεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο 33χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα όμως, τον είχαμε υποτιμήσει εδώ και πολύ καιρό. Ένα λάθος κρίσης, του οποίου τα αποτελέσματα και την έκταση μετράμε σήμερα.

Ακολουθώντας την πορεία που χάραξαν ο πατέρας και ο παππούς του από την δεκαετία του 1980, ο Κιμ Γιονκγ Ουν στην πραγματικότητα είναι σε διαδικασία να κάνει την Βόρεια Κορέα, μια νέα πυρηνική δύναμη, αψηφώντας όχι μόνο τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και την Κίνα επίσης, η οποία για τα δικά της συμφέροντα, ήταν μέχρι στιγμής το μοναδικό στήριγμα του καθεστώτος.

Όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2011 ο Κιομ Γιονγκ Ουν, ο τρίτος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε θεωρηθεί ως μια μαριονέτα η οποία θα χειραγωγούνταν από τη παλιά φρουρά. Η κατάστασή του ήταν επισφαλής: Άπειρος, δεν είχε άλλη νομιμοποίση πέρα από το γεγονός ότι είχε επιλεγεί από τον πατέρα του. Μια επιλογή εγκεκριμένη από το Κόμμα εργασίας στην κυβέρνηση, που δεν αρκούσε όμως προκειμένου να του εξασφαλιστεί η εξουσία.

Τελικά αποκαλύφθηκε πιο αποφασισμένος απ΄ότι είχαμε σκεφτεί, καθώς απαλλάχθηκε με βίαιο τρόπο (εκτελέσεις και συλλήψεις) από εκείνους που δεν του ήταν αρκετά πιστοί (εκ των οποίων και ο θείος του, Γιανγκ Σονγ ταεκ το 2013, ο οποίος θεωρούνταν ο ισχυρός άνδρας του παρασκηνίου.

«Έξυπνος, πραγματιστής και αποφασισμένος», δεν δίστασε να αποκλείσει όσους δεν εμπιστεύεται.

Αυτή ήταν η εκτίμηση του Andrei Lankov, του πανεπιστημίου Koomkin στην Σεούλ. Οι κινήσεις του έκαναν όσους τον περιβάλλουν πιο προσεκτικούς, προσθέτει ο Lankov.
Διαθέτοντας μια εξουσία δίχως αμφισβητήσεις, ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιβάλλεται από έναν κύκλο σαραντάρηδων συμβούλων οι οποίοι είναι άγνωστοι στον έξω κόσμο και από κάποιες φιγούρες της παλιάς φρουράς. Παραχωρεί εξουσίες περισσότερο από τον πατέρα του, αλλά στο τέλος μόνο αυτός αποφασίζει.
:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.