newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Τραμπ: Εχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στις 19:00 στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ τον υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο για την κατ’ ιδίαν συνάντηση.
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο πρωθυπουργό. Ήταν μεγάλη μας τιμή να σας έχουμε εδώ και προσδοκούμε να έχουμε
στενή φιλία και να συνεχίσουμε την συνεργασία", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνοντας τις κοινές δηλώσεις.

Τσίπρας για Σούδα

Ερώτηση: "Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή σας για να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις, ειδικά για την Σούδα;"

Απάντηση: "Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση προχωρήσαμε με το υπουργείο Εξωτερικών σε νέο δόγμα πολιτικής με βασικό στόχο να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας. Εμβαθύναμε την συνεργασία μας με Ισραήλ και Αίγυπτο. Η Ελλάδα και η Κύπρος με Ισραήλ και Αίγυπτο. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή. Η Ελλάδα διαδραματίζει το ρόλο ενός αξιόπιστου συμμάχου των ΗΠΑ. Αλλά μπορεί και να συνομιλεί με τον αραβικό κόσμο. Δεν είναι απλά ένα κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ.

Για την Σούδα είναι γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία. Γίνεται σημαντική δουλειά εκεί".

Στο επίκεντρο η Σούδα

Ερώτηση στον Τραμπ: "Χαιρετήσατε την συμβολή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και μέσω της βάσης στη Σούδα. Πώς βλέπετε τον ρόλο της Ελλάδας;"

Απάντηση: "Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σταθερή χώρα που όταν ξεπεράσει το τεράστιο οικονομικό εμπόδιο έχει τη δυνατότητα να κάνει άλματα, Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως έθνος. Ξέρω ότι έχουν σχέδια και θα είναι σύμμαχός μας για πολλά χρόνια. Ήταν πάντα αξιόπιστοι.

Νέο μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία

Ερώτηση: "Θεωρείτε ακόμη την Τουρκία ως μία Δημοκρατία;"

Απάντηση: Πρέπει να σας πω ότι παρά τις σνηχυσίες μας για την Τουρκία που εδράζονται στην καθημερινή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Πρέπει να μείνει προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική και το ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι η ευρωποαίκή προοπτική της Τουρκίας μπορεί να είναι μοχλός πίεσης για τον εκδημοκρατισμό στο εσωτερικό της χώρας. Βεβαίως και είμαστε υπέρ της παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε σαφές στην ηγεσία της ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη έχει και κάποιες υποχρεώσεις. Μία από τις απαραίτητες είναι να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να σέβεται την Ελλάδα

Ξανά οι αμερικανοί δημοσιογράφοι ρωτούν για το Obamacare

Τραμπ υπέρ Ελλάδας

Τραμπ: "Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Είχαν προβλήματα, τα άφησαν πίσω τους. Πήραν δύσκολες αποφάσεις. Με την προοπτική ανανέωσης των αεροσκαφών, προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα. Έχουμε εδώ εξαιρετικούς Έλληνες που φέρουν αυτή την κληρονομιά. Έχουν απίστευτες δυνατότητες ελπίζουμε να τις αξιοποιήσουν".

Ερώτηση για τις επενδύσεις

Ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα: "Πώς σχεδιάζετε να προσελκύσετε επενδύσεις; Πώς προσελκύετε αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα;"

Απάνηση: "Είναι ένα θέμα να κάνεις νομοθετικές παρεμβάσεις για τις επενδύσεις κι ένα άλλο θέμα να γίνουν πραγματικότητα οι νόμοι. Θελήσαμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες. Περάσαμε έναν αναπτυξιακό νόμο που δίνει σταθερό νομοθετικό περιβάλλον. Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες αδειοδότησης επενδύσεων. Έχω συγκροτήσει μια task force για να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Με ρώτησε ο αμερικανός πρόεδρος τι γίνεται με το Ελληνικό. Πριν χρόνια είχε ενδιαφερθεί κι ο ίδιος ως επιχειρηματίας. Τον ενημέρωσα ότι προχωράει για να γίνει πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε από τελευταία, πρώτη χώρα σε απορρόφηση κονδυλίων. Οι επενδύσεις μπορούν να μας βγάλουν οριστικά από την κρίση. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας ελκυστικός προορισμός αλλά κι ένας επενδυτικός προορισμός".

Χαμός με την πρώτη ερώτηση στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Η προσέγγισή του στα πράγματα ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετική δύναμη. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση ήταν γόνιμη και δεν αισθάνθηκα στιγμή να απειλούμαι".

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα: Τον Μάρτιο του '16 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του Τραμπ είχατε πει μακάρι να μη συμβεί αυτό το κακό. Τώρα;"

Ο Ντόναλντ Τραμπ διακόπτει και λέει: "Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την συνάντηση"!

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Η προσέγγισή του στα πράγματα ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετική δύναμη. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση ήταν γόνιμη και δεν αισθάνθηκα στιγμή να απειλούμαι".

Επιθέσεις Τραμπ στους Δημοκρατικούς για τα... εσωτερικά των ΗΠΑ

Αρχή με Τραμπ και... Obamacare

Ερώτηση: "Το Obamacare είπατε πως είναι νεκρό. Η ιδέας σας δεν ξεκίνησε τελικά. Σας κριτικάρουν. Ποιο είναι το σχέδιο;"

Απάντηση: "Αν δούμε τα νούμερα, από τότε που το Obamacare τέθηκε σε εφαρμογή, έβγαλαν εκατομμύρια. Αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πληρώνονται από εμάς είπα ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στις τσέπες των ασφαλιστικών εταιρειών. Για μένα είναι νεκρό".

Ξεκινούν οι ερωτήσεις

Μήνυμα Τσίπρα για την Τουρκία

"Προσβλέπουμε σε επενδύσεις από τις ΗΠΑ για να βγούμε από την κρίση. Το γεγονός πως οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ του 2018 θα παίξει κομβικό ρόλο. Προσβλέπουμε στην δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, προς όφελος του κυπριακού λαού χωρίς εγγυητές και τουρκικά στρατεύματα. Η επικίνδυνη αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Υπονομεύει τις σχέσεις δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων σε μια ευαίσθητη περιοχή. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στον διάλογο αλλά θα προστατεύει τα δικαιώματά της.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Τραμπ για τις εξαιρετικές συνομιλίες που θα βοηθήσουν στην συνέχεια. Ευχαριστώ θερμά".

Τρεις στόχοι

"Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει 3 βασικούς στόχους με δημασία σε δφιεθνές επίπεδο:

Πρώτον εξέρχεται δυναμικά από την κρίση σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυξάνει τις εξαγωγές της. Αφήνοντας πίσω όχι μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση.

Δεύτερον, η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας, σε μια από τις πιο ασταθείς περιοχές της Ευρώπης.

Τρίτον, η Ελλάδα όντας ήδη ισχυρή δύναμη σε ναυτιλία και τουρισμό, καθίσταται σημαντικός κόμβος σταθερότητας. Την ολοκλήρωση του αγωγού ATP και Eastymed".

Ευχαριστίες και από Τσίπρα

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία. Η φιλία είναι ισχυρή και βασίζεται στις κοινές αξίας μας. Οι ιδρυτές των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από την αρχαία Ελλάδα και η ελληνική επανάσταση εμπνεύστηκε από τους αμερικανούς για ανεξαρτησία. Όπως τονίσαμε, η ελληνοαμερικανικές σχέσεις ίσως να βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του φασισμού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό. Η στρατηγική μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από την βοήθεια των ΗΠΑ στην οικονομική κρίση. Θα ήθελα να σταθώ εδώ" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο με... ευχαριστίες

"Είμαι πολύ περήφανος που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ, του χρόνου. Κύριε πρωθυπουργέ σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ, για την συνεργασίας σας. Απόλαυσα την συζήτησή μας. Θα οικοδομήσουμε στις κοινές μας αξίες για ένα μέλλον ευημερίας. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε πρωθυπουργέ".

Για τα θέματα ενέργειας μιλά αυτή την στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ

Συγχαρητήρια επί συγχαρητηρίων

"Με τον κύριο πρωθυπουργό κάναμε μια πολύ καρποφόρα συζήτηση για θέματα άμυνας, ενέργειας κι εμπορίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω που φιλοξενούν τις αμερικανικές δυνάμεις στην Σούδα. Επίσης έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για αναβάθμιση των F16. Συμφωνία που θα ενισχύσει θέσεις εργασίας. Οι αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν οικονομικά. Τον συμβούλευσα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα παρέχει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων. Να συγχαρώ την Ελλάδα για την προσπάθεια επανάκαμψης".

Στον Τραμπ ο λόγος

Με μεγάλη τιμή υποδέχθηκα τον κύριο Τσίπρα. Είναι ένα ιδιαίτερος άνθρωπος. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και τόσων άλλων. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν την Ελλάδα με δέος. Η φιλία με τους Έλληνες είναι ενδεικτική

Στην αυγή του ελληνικού κράτους δεν υπήρχε κανένας που να μη συμπαθούσε το ελληνικό κράτος; πέραν των αμερικανών"

Ξεκινούν οι κοινές δηλώσεις

Ζήτημα δευτερολέπτων η έναρξη των κοινών δηλώσεων

Οι 10 συνεργάτες του Τραμπ που συμμετέχουν στη συνάντηση

Από πλευράς ΗΠΑ στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετέχουν:

– Ρεχ Τίλλερσον, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

– Στήβεν Μνούτσιν, υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

– Γουίλμπουρ Ρος, υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ

– Τζον Κέλι, προσωπάρχης προέδρου ΗΠΑ

– στρατηγός Χέρμπερτ

-Ρέινολντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ

– Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός προέδρου Τραμπ, βοηθός και ανώτερος σύμβουλος προέδρου

– Ντίνα Πάουελ, αναπληρώτρια National Security Council των ΗΠΑ – Γκάρι Κον, επικεφαλής οικονομικού επιτελείου προέδρου ΗΠΑ

-Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής ΗΠΑ στην Αθήνα

– Φιόνα Χιλλ, βοηθός προέδρου ΗΠΑ, υπεύθυνη για ευρωπαϊκές και ρωσικές υποθέσεις.

:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.