newscity1.net

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε κάθε μέρα τα νέα της Ελλάδας στο Newscity1

ΚΟΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε για τα νέα από όλο τον κόσμο καθημερινά στην κατηγορία κόσμος του Newscity1.

ΥΓΕΙΑ

Τα νέα από τον χώρο της υγείας κάθε μέρα στο Newscity1.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικά με ειδήσεις και νέα για ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα.κάθε μέρα στο Newscity1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μοναδικά θέματα για επιστημονικές και τεχνολογικές ειδήσεις.κάθε μέρα στο Newscity1

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι νάρκισσος

Ο νάρκισσος θέλει να αποτελεί το κύριο αντικείμενο απασχόλησης των υπόλοιπων ανθρώπων. Πολλές φορές πιστεύουν ότι έχουν περισσότερες ικανότητες από αυτές που πραγματικά
κατέχουν. Μια παθογενής διαταραχή της προσωπικότητας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στην εποχή των social media, της παντοδυναμίας της εικόνας και άρα της ωραιοπάθειας, το μοτίβο του νάρκισσου έχει σχεδόν απενοχοποιηθεί. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίζει να προβληματίζει και να αντιμετωπίζεται. Η "καλή πλευρά" των ατόμων με ναρκισσιστική διαταραχή είναι πως τα άτομα είναι πολλές φορές κοινωνικά, ανοιχτά σε νέα πράγματα και ιδέες και πολλοί άνθρωποι τους βιώνουν ως διασκεδαστικούς. Είναι πάρα πολύ εύγλωττα άτομα κ δείχνουν ανοιχτά στους άλλους τι γνωρίζουν, ότι είναι καλά ενημερωμένοι και ότι γνωρίζουν πολλά. Κι αυτό συχνά παραπλανεί.

Αν νιώθεις ότι μπορεί να έχεις στοιχεία νάρκισσου, ή αν σε έχουν κατηγορήσει για μία τέτοια συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά που μπορούν να σε βάλουν σε σκέψεις είτε για τον εαυτό σου, είτε για κάποιον άλλο, είναι τα εξής:

> Θες εμμονικά να είσαι στο προσκήνιο. Ο νάρκισσος επιδιώκει μόνιμα να κυριαρχεί σε μία συζήτηση, μιλώντας κυρίως για τον εαυτό του και υπερβάλλοντας για όσα έχουν καταφέρει. Το «εγώ» ακούγεται πολλές φορές και διακόπτει άλλες τόσες.

> Υπέρμετρη αυτοπεποίθηση με ασταμάτητη διάθεση επιβεβαίωσης. Ο ναρκισσισμός προέρχεται από μια διαταραγμένη αυτοεκτίμηση. Για αυτό και οι ναρκισσιστές χρειάζονται συνεχώς αναγνώριση και θαυμασμό.

> Η επιθυμία για κυριαρχία πάνω στους άλλους είναι ισχυρή. Αν θεωρείς ότι ο περίγυρός σου, οι συνεργάτες, ακόμα και οι φίλοι σου είναι άτομα κατώτερα από σένα, τότε μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις. Δεν ισχύει.

> Έχεις τη συνήθεια να δίνεις συμβουλές, ακόμα κι αν δεν σου ζητηθεί. Γιατί νιωθεις ότι τα ξέρεις όλα. Βλέπεις την ευκαιρία να προβάλλεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου σε κάθε περίπτωση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής είναι ανάλογη.

> Δεν σε νοιάζει τι νιώθουν ή πιστεύουν οι άλλοι. Οι αποφάσεις και τα πλάνα σου δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των δικών σου ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι που το νιώθουν όλοι. Η ενσυαίσθησή σου είναι μηδενική. Δεν ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες των άλλων ανθρώπων, μόνο στις δικές σου.

> Είσαι άκρως ανταγωνιστική/ός. Θέλεις να κερδίζεις σε κάθε τομέα γιατί απλά πιστεύεις πως είσαι ανώτερος όλων. Γι' αυτό και όταν κάποιος άλλος πετυχαίνει κάπου, εσύ δεν το γιορτάζεις ποτέ. Δεν αναγνωρίζεις καμία νίκη αν δεν είναι η δική σου.

> Δεν υποβάλλεις ποτέ τον εαυτό σου σε κριτική. Γιατί η κριτική για σένα είναι απειλή για την εικόνα σου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Κάθε είδους αποδοκιμασία ή προσβολή σε βγάζει εκτός comfort zone. Οι άνθρωποι που σου το κάνουν αυτό πρέπει να απομακρύνονται.

> Δεν φταις ποτέ. Δεν παραδέχεσαι ποτέ το λάθος σου γιατί δεν σε ενδιαφέρει να είσαι σωστή/ός απέναντι στους άλλους. Είναι τιμή τους να σε έχουν στη ζωή τους κι αυτό αρκεί. Η συγγνώμη είναι για τους αδύναμους και τους losers. Πάντα φταίει κάποιος άλλος.

> Επιδιώκεις την τέλεια εικόνα. Με κάθε τρόπο. Η εξωτερική εμφάνιση είναι για σένα το παν. Την προβάλλεις με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ποτέ αυθόρμητα, πάντα εξειδανικευμένα. Ψάχνεις αφορμές να δείξεις την εικόνα σου, με την οποία ασχολείσαι υπέρμετρα. Αυτό είναι το προσωπικό σου στοίχημα άλλωστε. Να αρέσεις.:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.
-Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.